Blog- Een kijkje achter de schermen

Altijd al nieuwsgierig geweest hoe jouw producten gemaakt worden? Lees dan verder! Neem samen met ons een kijkje achter de schermen bij Fotodekbed. In deze blog wordt er stap voor stap uitgelegd hou jouw producten met liefde worden gemaakt.

Het begint allemaal bij de bestelling. Wanneer er een bestelling is geplaatst op onze website gaan wij aan de slag met het opzetten van het product. Eerst wordt er gecontroleerd of de aangeleverde foto’s van goede kwaliteit zijn voor op het product. Als dit niet het geval is wordt er contact opgenomen met de klant om te vragen of er betere foto’s beschikbaar zijn.

Nadat het bestand is opgeslagen wordt het doorgestuurd naar de printer. Hier worden de laatste instellingen aangepast waarna er geprint kan worden.
Het bestand wordt op ware grote geprint op speciaal sublimatie papier. Er wordt geprint op rol zodat het makkelijker op de stof gedrukt kan worden.
Een bestand met een 1 persoonsdekbed doet er ongeveer 15 minuten over totdat het bestand volledig is geprint. Als het printen klaar is wordt de rol papier op de warmtepers gezet die de print overzet op stof.


Op de kalander wordt de rol papier die op de normale printer is geprint bevestigd zodat het vervolgens op de juiste stof gedrukt kan worden. Dit gebeurt door middel van warmte wat er voor zorgt dat het product op de stof gedrukt wordt. Hoe warm de machine is, hangt af van de stof. 


Vervolgens wordt de rol met stof naar de productie afdeling gebracht. Hier worden de producten gecontroleerd en los geknipt uit de stof omdat het op één hele rol gedrukt is. Dit wordt allemaal met de hand gedaan. Tijdens het knippen wordt de juiste order van de bestelling erbij gezocht en daar wordt dan een adressticker van gemaakt.Wanneer de producten los geknipt zijn, kunnen ze worden genaaid. Dit wordt ook allemaal met de hand gedaan. Wanneer de producten genaaid zijn, worden ze ingepakt en kunnen ze mee met de post, op naar een tevreden klant!